Çelik Sektöründe 2018 - 33. Haftanın Öne Çıkanları

Çelik Sektöründe 2018 - 33. Haftanın Öne Çıkanları


Çinli Firma Mısır’da Çelik Yatırımı Yapmak İstiyor

Çin’de yerleşik bir firmanın, Mısır çelik sektörüne büyük bir yatırım yapmak istediği duyuruluyor. Başlıca mühendislik ve ekipman üreticisi Sinoma International Engineering Co.’nun Kahire’de Mısır Yatırım Bakanı ile gerçekleştirdiği görüşmelerde ülkede yeni bir demir ve çelik tesisine 100 milyon dolar yatırım yapmayı planladığını ve söz konusu tesisin yılda 2 milyon ton üretim kapasiteli olacağını belirttiği ifade ediliyor. Söz konusu görüşmenin, Mısır Yatırım Bakanı Sahar Nasr ve Çin’in Hebei Eyalet Hükümeti’nden delegelerin yanı sıra Sinoma’nın da aralarında bulunduğu sekiz başlıca firmanın katılımı ile gerçekleştiği belirtiliyor. Mısır’ın her yıl 7-8 milyon ton ham çelik üretimi yaptığı ve 2 milyon ton ilave demir ve çelik üretim kapasitesi ile üretimini % 25 oranında arttırabileceği bildiriliyor. ( Kallanish, 15 Ağustos 2018 )

Bhushan Power İçin Yeni Teklifler Alındı, En Yüksek Teklif JSW Steel’den

Hindistan Yüksek Mahkemesi, alacaklılar komitesinin Bhushan Power için yeniden teklif almasına izin verdi. 15 Ağustos tarihli döviz kuru baz alınarak 2,8 milyar $ ile en yüksek teklifi JSW Steel verirken, Tata Steel 2,4 milyar $, Liberty House ise 2,6 milyar $ değerinde teklifte bulundu. JSW Steel 8 Şubat’ta verdiği teklifi %77 artırdı. Revize edilmiş teklifler ve en yüksek teklifi veren JSW Steel’in alacaklılar tarafından kabulü 17 Ağustos tarihine kadar Hint Ulusal Şirket Hukuku Mahkemesine ibraz edilecek. Daha önce en yüksek teklifi veren Tata Steel’in mahkeme kararına itiraz etmesi beklenirken, tekliflerin iyileştirilmesine izin veren Yüksek Mahkemenin, teklif miktarına bakılarak bu hafta kazandığı açıklanan şirketin Bhushan Steel’i almasına izin vermesi muhtemel görünüyor. ( SteelOrbis, 17 Ağustos 2018 )

Erdemir'den Yeni Yatırım Kararı

Ereğli Demir Çelik (Erdemir) yeni bir fırın yatırımı yapacak. Erdemir, İkinci Yüksek Fırın'ın modernize edilmesi yerine yeni bir Yüksek Fırın inşa etme kararı aldığını açıkladı. Şirketten yapılan açıklamada, "Karadeniz Ereğli'deki üretim sahasında bulunan İkinci Yüksek Fırın'ın yerinde modernize edilmesi yerine, yeni bir Yüksek Fırın yapılmasına karar verilmiştir." denildi. Yeni fırının mevcut İkinci Yüksek Fırın'ın güneyindeki alana ve 1.850 m3 hacminde üretim kapasitesine ulaşacak şekilde inşa edilmesi planlanıyor. Projenin devreye alınması ile mevcut teknoloji güncellenmiş olacak ve 15 yıl boyunca benzer kapasite ile üretim devam edecek.

İSDEMİR YATIRIM KARARI Öte yandan İsdemir'in ise hali hazırda üretime devam etmekte olan 1.850 metreküp hacimli Üçüncü Yüksek Fırın'ın kullanım ömrü dikkate alınarak modernize edilmesi yerine; 3.000 metreküplük Birinci Yüksek Fırın'ın inşa edilmesine karar verildi. Yapılacak yatırım projesi ile Birinci Yüksek Fırın yılda 3.000 m3 kapasite ile demir üretimi yapabilir hale gelecek ve ilaveten oluşacak sentetik gaz elektrik üretimine yönlendirilecek. Oluşacak ilave demir kapasitesi ile beraber satış gelirlerinin de artacağı öngörülüyor. ( BusinessHT, 17 Ağustos 2018 )

Bluescope Steel ABD’deki North Star’ı Genişletmeyi Planlıyor

Avustralyalı BlueScope Steel, 30 Haziran 2018 tarihinde sona eren mali yılda 1,57 milyar A$ net kar açıkladı. BlueScope’un CEO’su Mark Vassella son zamanlarda yaptığı açıklamada, Ohio merkezli North Star BlueScope Steel LLC tesisine büyük ölçekte bir yatırım yapmak için şirketin nakit akış tablosunun çok iyi olduğunu belirtti. BlueScope, North Star tesisinin 500-700 milyon $ değerindeki genişletme projesini gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceğinde 2019 yılının ilk altı ayı içerisinde karar verecek. Genişletme projesinin uygulanabilir olduğuna karar verilmesi durumunda, tesiste üçüncü elektrik ark ocağı ve ikinci slab döküm hattı inşa edilecek. Yatırım kurul tarafından onaylandığında, genişletme projesinin iki üç yılda tamamlanması bekleniyor. North Star, şimdilerde yılda 2,1 milyon mt haddelenmiş çelik rulo üretimi yapıyor ve BlueScope’un kar elde etmesinde en büyük katkıyı sağlıyor. ( SteelOrbis, 17 Ağustos 2018 )

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ülkemiz Demir Çelik Sektöründe Sonu Hazin Biten Bir Proje - Sivas Demir Çelik ( Sidemir )

ÜÇÜNCÜ BEŞ YILLIK KALKINMA PLANI 1973 - 1977 DEMİR ÇELİK SEKTÖRÜ

DÖRDÜNCÜ BEŞ YILLIK KALKINMA PLANI 1979-1983 DEMİR ÇELİK SANAYİİ