Çelik Sektöründe 2019 - 35. Haftanın Öne Çıkanları


Çelik Sektöründe 2019 - 35. Haftanın Öne Çıkanları


Çemtaş Yeni Denge Çubuğu Üretim Tesisinde Deneme Üretimine Başladı

Bursa merkezli çelik üreticisi Cemtaş, Mercedes Benz için üretim yapacak yeni denge çubuğu üretim hattında deneme üretimine başladığını duyurdu. Şirket, bu tesisin inşaatı ve kurulumu için, hükümetten yatırım teşvik belgesi almıştı. Cemtaş, 3 Temmuz tarihinde denge çubuğu üretim tesisinin 3.700 metre karelik inşaatının ve yurt dışından satın alınan Mercedes Benz üretim hattı montajının tamamlandığını ve 2020 yılı Ağustos ayı sonuna doğru deneme üretimlerine başlanacağını belirtmişti. Şirket ayrıca 2020 yılının sonuna doğru MAN Truck & Bus şirketi için üretilecek denge çubuğu üretim hattı montajının tamamlanacağını ve deneme üretimine başlanacağını tahmin ediyor. İlk yarıda şirketin çelikhane üretimi, önceki yılın aynı döneminde kaydedilen 92.138 mt’a kıyasla %27 düşüşle 67.431 mt olurken, aynı dönemde şirketin haddehane üretimi, önceki yılın aynı döneminde kaydedilen 81.440 mt’a kıyasla %20 düşüşle 64.904 mt seviyesinde yer aldı. ( SteelOrbis, 23 Ağustos 2019 )

Çinli Üreticiler Yeni Çelik Kapasitelerini Yurtdışında Planlıyor

Geçtiğimiz hafta Malezyalı yetkililerle konuşan Çinli yatırımcılar China Metallurgical Corporation, CCCC International Investment Holding Co. ve Wenan Iron & Steel Co., Malezya’nın Bintulu şehrinde bulunan Samalaju Endüstriyel Parkı’nda yıllık 10 milyon mt kapasiteli bir çelik tesisi inşa etmek istediklerini doğruladı. İnşaatın gelecek yılın ortasında başlaması bekleniyor. Proje ilk olarak 2017 yılında duyurulmuştu ve tesisin 2020 yılında üretime başlaması bekleniyordu. Buna karşın, Malezya’da yerel talebin düşük olması ve mali akışın yavaş olması projenin ertelenmesine sebep oldu. Çin Metalürji Derneği Başkanı Zhang MengXing, tesisin üretim kapasitesinin, daha önce duyurulduğu gibi yıllık 3,5 milyon mt değil, 10 milyon mt olacağını açıkladı. Piyasa oyuncuları inşaatın planlanan tarihte başlamasının pek mümkün olmadığını, talebin zayıf olması ve arzın fazla olması sebebiyle inşaat için yanlış zaman seçildiğini düşünüyor. Yıllık 3,5 milyon mt kapasiteli uzun çelik üreticisi Alliance Steel’in Malezya’da faaliyete başlamasından sonra, rekabetin artması ve yerel piyasada tüketimin yetersiz olmasına bağlı olarak ülkenin ihracat oranı arttı. ( SteelOrbis, 27 Ağustos 2019 )

ArcelorMittal Long Products Canada, Metal Geri Dönüşümcü Legault Métal Inc’yi Satın Aldı
ArcelorMittal Long Products Canada, Quebec’de faaliyet gösteren metal geri dönüşümcüsü Legault Métal Inc'i satın almayı kabul ettiği ifade ediliyor. ArcelorMittal’in, çelik operasyonlarını yenilemek ve genişletmek için Quebec’te son iki yılda 160 milyon CAD’den (120,77 milyon $) fazla harcadığını belirttiği bildiriliyor. Legault’un mevcut durumda Quebec, Abitibi-Témiscamingue'daki Trécesson, Val d'Or, Rouyn-Noranda ve La Sarre bölgelerinde faaliyet gösterdiği ve ArcelorMittal’in bölgedeki mevcut hurda geri dönüşüm tesislerinin yaklaşık 800.000 ton/yıl ürettiği kaydediliyor. ( Kallanish, 28 Ağustos 2019 )

SMU Çelik Zirvesi Konferansı: Çelik Sektörünün Durumu

Bu hafta, dünyanın her yanından çelik sektörünün önde gelen isimleri, Steel Market Update’in yıllık konferansı için Georgia eyaletinin Atlanta şehrinde bir araya geldi. Konferansa katılan isimlerin hepsinin aklındaki temel konular ise 232. Madde, yerel çelik kapasitesi ve çelik sektörünün durumu oldu. 27 Ağustos günü konferansın ilk konuşmacısı olan AISI Başkanı Thomas Gibson, küresel çelik kapasitesinin hala önemli bir sorun olduğunu belirtti: “Dünyada büyük ölçüde kapasite aşımı sorunu var ve bu sorunun temelinde Çin yer alıyor. Çin’in 2018 yılındaki çelik üretimi ABD’nin üretiminin 10 katından fazlaydı ve hala da artmaya devam ediyor.” Çelik Üreticileri Derneği Başkanı Philip Bell, 232. Madde hakkında konuştu ve yönetimin ulusal güvenliği korumak için önlemler almasından memnun olduğunu belirtti: “Şirketler yatırım yapıyor ve istihdamlarını artırıyor, tesislerini yeniliyor ve yeni tesisler inşa ediyor. Son iki yılda 12 milyon ton yeni elektrik ark fırını kapasitesi açıklandı. Bu da çelik endüstrisinin modernleştiğini ve dünyadaki bütün endüstrilerle yarışabilir hale geldiğini gösteriyor. Çelik sektörü için heyecan verici bir süreçte olduğumuzu düşünüyorum. 232. Maddeyle ilgili yönetimin hedeflerinin çoğuna ulaşıldı.” ( SteelOrbis, 28 Ağustos 2019 )

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ülkemiz Demir Çelik Sektöründe Sonu Hazin Biten Bir Proje - Sivas Demir Çelik ( Sidemir )

ÜÇÜNCÜ BEŞ YILLIK KALKINMA PLANI 1973 - 1977 DEMİR ÇELİK SEKTÖRÜ

DÖRDÜNCÜ BEŞ YILLIK KALKINMA PLANI 1979-1983 DEMİR ÇELİK SANAYİİ