Çelik Sektöründe 2019 - 51. Haftanın Öne Çıkanları


Çelik Sektöründe 2019 -  51. Haftanın Öne Çıkanları


ArcelorMittal Sonunda Nippon ile Anlaşma İmzalayarak Essar Steel’in Satın Alınmasını Tamamladı

Bugün, 16 Aralık Pazartesi günü ArcelorMittal nihayet Essar Steel India’nın satın alınması işlemlerini tamamladığını ve Nippon Steel Corporation ile Hindistan’daki üretim faaliyetlerini yönetecek ArcelorMittal Nippon Steel India Limited (AM/NS India) şirketini kurduklarını duyurdu. Şirketin %60 hissesine ArcelorMittal, kalanı ise Nippon Steel’e ait. AM/NS India’nın yönetim kuru başkanı olarak Aditya Mittal, CEO olarak ise Dilip Oommen atandı. Yeni şirket entegre bir yassı mamul üreticisi ve yıllık 7,5 milyon mt ham çelik üretimi ile Hindistan’ın batısındaki en büyük çelik tesisi. Şirketin yeni sahipleri orta vadede nihai mamul sevkiyatlarını 8,5 milyon mt’a çıkarmayı hedefliyor. Tesislerin yaklaşık %90 gibi oldukça yüksek kapasite kullanım oranlarıyla çalıştığı göz önüne alındığında, satışlardaki artışın devam edeceği düşünülüyor. Uzun vadede ise, yeni demir ve çelik üretim birimlerinin eklenmesiyle, AM/NS India’nın nihai mamul sevkiyatlarının yıllık 12-15 milyon mt seviyesine gelmesi bekleniyor. ( SteelOrbis, 17 Aralık 2019 )

CAMU, Çin’in 2019 Hurda Tedarik Tahminini Açıkladı

Geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen bir çelik pazarı konferansında, Çin Metal Hurda Tüketimi Derneği (CAMU) Genel Sekreteri Sun Jiansheng’in, Çin’in hurda tedarikinin bu yıl 240 milyon tona ulaşacağını öngördüklerini açıkladığı bildiriliyor. Sun'un tahminlerine göre, 215 milyon ton hurdanın çelik endüstrisi tarafından tüketileceği, ayrıca, bazik oksijen fırınlarının (BOF) 2019 yılında ortalama % 16,8 BOF/hurda oranı ile yaklaşık 150 milyon ton çelik hurda tüketileceği belirtiliyor. Bu arada, elektrik ark ocaklarının yaklaşık % 65,4 hurda oranına ulaşarak yaklaşık 60 milyon hurda tüketeceğinin öngörüldüğü aktarılıyor. Buna ek olarak Sun’un, CAMU’nun Çin’in hurda işleme kapasitesiyle ilgili dâhili verilerini de açıkladığı belirtiliyor. Derneğin, 2019 yılında 110 milyon ton/yıl hurda işleme kapasitesine ulaşılacağını açıkladığı kaydediliyor. ( Kallanish, 17 Aralık 2019 )

Fitch: Çin’in Çelik Üretimi 2020’de Düşecek

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Çin’de toplam çelik üretiminin 2019 yılında rekor seviyeye ulaştıktan sonra 2020 yılında düşmesinin beklendiğini belirtti. Fitch, Çin’de çevre standartlarının yükselmesiyle birlikte meydana gelen kapasite kapatmalara bağlı olarak toplam çelik üretim kapasitesinde azalma ve konut inşaatlarında yavaşlama bekliyor. Talep, konut inşaatındaki yavaşlamaya rağmen, hükümet tarafından yapılan altyapı yatırımlarının artmasının yanı sıra, otomotiv satışlarındaki tek haneli toparlanmadan da destek bulacak. Ayrıca, Çin çelik sektöründe karlılığın da hammadde maliyetlerinin normalleşmesi ve ortalama çelik satış fiyatlarının istikrar kazanmasına bağlı olarak iyileşmesi bekleniyor. Ancak, Çin’in üretim kesintilerinden kaçınmak adına ultra düşük emisyon standartlarına yönelik kayda değer sermaye yatırımları yapması gerekeceğinden serbest nakit akışının değişiklik göstereceği düşünülüyor. Fitch, Çin’in yıllık görünür çelik tüketiminin düşeceğini, ihracatın ise, yerel talep beklenenden az olursa muhtemelen artacağını öngörüyor. Kredi derecelendirme kuruluşu, karlılık ve nakit akışındaki olası artışa rağmen, iyileşen faaliyet koşullarının kredi notunun olumlu yönde değişmesini sağlamayacağını belirtti. ( SteelOrbis, 18 Aralık 2019 )

POSCO Vietnam’daki İnşaat Demiri Hissesini Satıyor, H Profil ve Yassıya Odaklanacak

Güney Koreli çelik üreticisi POSCO, Vietnam’daki uzun çelik bağlı kuruluşu POSCO SS Vina’daki %49 hissesini satmaya karar verdi. Ayrıca, şirket POSCO SS Vina’nın inşaat demiri birimini devrederek, H profil üretimine odaklanacağını ve Vietnam’da yassı çelik ürünü üreten diğer bağlı kuruluşlarını geliştireceğini belirtti. POSCO, POSCO SS Vina’nın %51 hissesine sahip olacakken, geri kalan %49 hisse Yamato Kogyo Group’un yönetiminde olacak. POSCO SS Vina, 1 milyon mt elektrik ark ocaklı çelik üretim kapasitesinin yarısını inşaat demiri için kullanırken, kalanını ise başta H profil olmak üzere profil üretimine ayırıyor. 2015 yılında faaliyete giren şirket, Vietnam’daki yüksek inşaat demiri arzı nedeniyle kar etmeyi başaramadı. Yamato Kogyo, halihazırda Tayland, Güney Kore, Bahreyn ve Suudi Arabistan’da faaliyetleri bulunan elektrik ark ocaklı bir çelik üreticisi. Vietnam’da dört bağlı kuruluşu bulunan POSCO’nun uzun ürün ve profil üretimi yapan tek bağlı kuruluşu ise POSCO SS Vina. POSCO-Vietnam, 1,2 milyon mt kapasiteyle soğuk sac, POSCO-VST, paslanmaz çelik üretirken, POSCO Vietnam PC ise çelik servis merkezi olarak hizmet veriyor. ( SteelOrbis, 18 Aralık 2019 )

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ülkemiz Demir Çelik Sektöründe Sonu Hazin Biten Bir Proje - Sivas Demir Çelik ( Sidemir )

ÜÇÜNCÜ BEŞ YILLIK KALKINMA PLANI 1973 - 1977 DEMİR ÇELİK SEKTÖRÜ

DÖRDÜNCÜ BEŞ YILLIK KALKINMA PLANI 1979-1983 DEMİR ÇELİK SANAYİİ