Çelik Sektöründe 2022 - 24. Haftanın Öne Çıkanları

Çelik Sektöründe 2022 - 24. Haftanın Öne Çıkanları  


Moody's: Çelik Fiyatları Zirveden İnecek

Moody's Investors Service’in, çelik fiyatlarının küresel olarak muhtemelen 2021'de zirve yaptığını, ancak 2022'de tarihi ortalamalara göre yüksek kalacağını belirttiği ifade ediliyor. Moody's'e göre, yenilenen stokların arzı artırması ve tedarik zinciri kesintilerinin talebi düşürmesi nedeniyle çelik fiyatlarının bu yılın başında düştüğü belirtiliyor. Fiyatların, daha sonra Mart ayı sonlarında Rusya'nın Ukrayna'yı işgali üzerine, her iki ülkenin de pik demir, metalurjik kömür, demir cevheri ve çelik hurdası gibi çelik girdilerinin yanı sıra, yarı ve nihai mamul, petrol ve doğal gaz ürünlerin büyük ihracatçıları olmaları nedeniyle yükseldiği kaydediliyor. Rusya ve Ukrayna’nın artık güvenilmez kaynaklar haline geldiği ve bu durumun da fiyatlarının artmasına neden olduğu rapor ediliyor. Yüksek enerji maliyetlerinin ve iki ülkenin daha düşük seviyedeki yarı mamul ihracatının, diğer pazarlarda çelik üretiminde kısıntılara ve nihai mamul arzında düşüşe yol açtığını da sözlerine ekleyen Moody’s’in ayrıca, panik alımlarının azalması, tedarik zinciri sorunlarının küresel talebi düşürmesi, COVID karantinaların Çin'de tüketimi azaltması ve enflasyonist maliyet baskıları ile yüksek faiz oranlarının duyarlılık ve ekonomik büyüme üzerinde baskı oluşturmasıyla çelik ve hammadde fiyatlarının yumuşamaya başladığını ifade ettiği. Moody’s’in "Çelik fiyatlarının daha da yumuşaması muhtemel, ancak bu yıl çoğu bölgede güçlü kalmaya devam ediyor," dediği bildiriliyor. Moody's'e göre, fiyatların iki nedenden dolayı uzun vadede tarihi seviyelerin üzerinde kalabileceği bunların; çelik üreticileri karbon emisyonlarını azaltmaya odaklandıkça çelik hurdası ve metallere yönelik artan talep; ve bazı bölgelerde konsolidasyondan kaynaklanan daha az rekabetçi çelik sektörü dinamikleri olduğu ifade ediliyor. ( Kallanish, 13 Haziran 2022 )

Hint Welspun ve Tata Steel Hidrojen Dağıtımına Yönelik Çelik Boru Üretmek İçin İş Birliğine Gitti

Hindistan’ın başlıca kaynaklı boru üreticisi Welspun Corp Limited (WCL) ile Tata Steel Limited, saf hidrojen ve hidrojen karışımlı doğal gazın dağıtımına yönelik boru geliştirmek üzere güçlerini birleştirdi. Yapılan ortak açıklamada, “WCL ve Tata Steel Ltd. saf hidrojen ve hidrojen karışımlı doğal gaz dağıtımına yönelik çevre dostu yeşil boru üretmek amacıyla mutabakat anlaşması imzaladı. Tata Steel ile kurulan yeşil enerji strateji ortaklığı sayesinde WCL’nin ürettiği boruların geleceğin yakıtını dağıtmaya uygun olup olmadığı belirlenerek iklim değişikliğinden kaynaklı sorunlar azaltılacak ve gelecek nesillere güvenli bir gelecek inşa edilecek,” sözlerine yer verildi. WCL İdari Yöneticisi ve CEO’su Vipul Mathur, “Söz konusu proje, mevcut ve yeni açık deniz boru hatlarında hidrojen taşınmasına rehberlik edecek küresel ölçekli bir proje,” şeklinde konuştu. Tata Steel Yassı Mamul Departmanı Pazarlama ve Satış Başkan Yardımcısı Rajeev Singhal ise, “WCL ile geliştirdiğimiz proje sayesinde hükümetin hedefleri doğrultusunda hidrojen yakıtı kullanımının yaygınlaşması için kritik önem taşıyan hidrojen gazının güvenli dağıtımı için ortaklaşa üretim yapacağız,” dedi. ( SteelOrbis, 13 Haziran 2022 )

Yeşil Çelik İçin Hidrojen Fiyatının 2 $/Kg'ın Altına İnmesi Gerekecek

Küresel çelik üreticisi ArcelorMittal'e göre, yeşil çeliğin geleneksel ürünlerle rekabet edebilir hale gelmesi için yenilenebilir hidrojen fiyatının 2$/kg'ın altına düşmesi gerekeceği bildiriliyor. ArcelorMittal'in Birleşme ve Satın Almalar Başkanı Irina Gorbounova dün Reuters'in Hydrogen 2022 konferansında katılımcılara verdiği demeçte, "Hesaplamalar, mevcut çelik üretim fiyatıyla rekabet edebilmek için fiyatın 2 $/kg'ın altına inmesi ve 1 $/kg'a yaklaşması gerektiğini gösteriyor," dediği kaydediliyor. Gorbounova’nın, ArcelorMittal'in İspanya'nın en sonunda 1,5 €/kg (1,58 $/kg) yenilenebilir hidrojen üretmesi beklenen 7,4 GW hidrojen merkezi projesine katıldığını belirterek “Bu projeleri hızlandırmamız gerekiyor,” dediği aktarılıyor. Linde Gas Baş Teknoloji Sorumlusu Amitabh Gupta’nın, yeşil çeliği rekabetçi hale getirmek için başka bir seçeneğin de karbon yoğun çelik üzerindeki karbon vergilerini artırmak olacağını söylediği vurgulanıyor. Gupta’nın "90 $/ton seviyesindeki karbon vergileri ile yeşil çelik maliyet açısından rekabetçi değil. Ancak CO2 fiyatlarını 120 $/tona çıkarmak yeşil çeliği rekabetçi kılacaktır," dediği belirtiliyor. ( Argus, 14 Haziran 2022 )

Metinvest, Azovstal Restorasyon Projesini Hazırlamaya Başladı

Metinvest’in, Azovstal'ın restorasyonundan sorumlu bir çalışma grubu oluşturduğu, şirketin, Mariupol üzerindeki kontrolün yeniden kazanılmasından sonra hem tesisi aynı yerde restore etme hem de çevre bölgede yeni bir tesis inşa etme ihtimalleri üzerinde durdukları kaydediliyor. Metinvest’in fabrikaya verilen gerçek hasarı hala saptayamadığı buna karşın Azovstal'ı yeniden inşa etme planlarından vazgeçmediği aktarılıyor. Şirketin CEO’su Enver Tskitishvili’nin, “Metinvest'te zaten yeni bir Azovstal projesi üzerinde çalışan bir çalışma grubumuz var ancak farklı bir fabrika da olacak. Eski yapıları sökmek, proje için ödeme yapmak, yeni birimler satın almak ve tesisi yapacak müteahhide ödeme yapmak zorunda kalacağız. Ülkede sıfırdan yeni bir çelik fabrikası inşa edebilecek müteahhitimiz yok bu nedenle yabancı müteahhitleri davet edeceğiz” dediği ve ön tahminlere göre inşaatın, 3 yıl sürebileceği, aktarılıyor. Yeni şirketin ürün yelpazesini genişleterek, sıfır karbondioksit emisyonu ile çalışacağı belirtiliyor. Diğer taraftan, 25 Şubat'ta Metinvest’in, bombalama ihtimaline karşı kayıpları en aza indirmek için Azovstal'ı sıcak koruma moduna aldığı, o zamandan beri, tesisin durumunun belirsizliğini koruduğu ve fabrikanın büyük bir bombardımana maruz kalmasıyla birlikte ekipmanların yeniden devreye girmesinin olası görünmediği ifade ediliyor. Tesisin mevcut üretim kapasitesinin, 5,7 milyon ton pik demir, 5,3 milyon ton çelik ve levha ve raylar dahil olmak üzere 4,7 milyon ton nihai ürün üretilmesine olanak tanıdığı belirtiliyor. ( Metal Expert, 15 Haziran 2022 )

Yeşil Hidrojen Maliyetleri 2050'de 1,5 $/Kg'a Kadar Düşecek

DNV tarafından hazırlanan yeni bir rapora göre, şebekeye dayalı elektroliz maliyetleri yoluyla üretilen yeşil hidrojenin, 2050'ye doğru önemli ölçüde azalarak ortalama 1,5 $/kilogram civarında olacağı ifade ediliyor. Söz konusu seviyelendirilmiş maliyetin, özel yenilenebilir elektrolizden üretilen yeşil hidrojen ve belirli bölgelerde mavi hidrojen ile eşleştirileceği belirtiliyor. Aslında, artan doğal gaz fiyatları sayesinde Avrupa'da mavi hidrojen ve şebekeye dayalı yeşil hidrojen için durumun halihazırda böyle olduğu bildiriliyor. Uzun vadeli analizde, seviyelendirilmiş mavi hidrojen maliyetlerinin küresel ortalamasının 2030'daki 2,5 $/kg'dan 2050'de 2,2 $/kg'a düşeceği ve ABD gibi ucuz doğal gaza erişimi olan bölgelerde, maliyetlerin şimdiden 2 $/kg seviyesinde olduğu aktarılıyor. 2020'de mavi hidrojenin ortalama maliyetinin 3 $/kg olduğu kaydediliyor. DNV'nin tahminlerine göre, şebekeye bağlı yenilenebilir enerji kullanarak yeşil hidrojen üretmenin, 1,5 $/kg'a düşmeden önce 2030'da yaklaşık 3 $/kg'a mal olacağı anlaşılıyor. Elektrolizi özel bir yenilenebilir güç kaynağıyla çalıştırmanın, 2020'deki 5 $/kg seviyesine kıyasla 2030'da 2,5 $/kg ve 2050'de 2 $/kg'a mal olacağı ifade ediliyor. Küresel olarak yeşil hidrojenin, önümüzdeki on yıl içinde mavi hidrojen ile maliyet paritesine ulaşacağı öngörülüyor. (Kallanish, 16 Haziran 2022 )

Tata Steel IJmuiden, PAH Emisyonlarını Azaltma Hedefine Ulaştı

Tata Steel’in, IJmuiden sahasındaki Polisiklik Aromatik Hidrokarbon (PAH) emisyonlarını 2019'a kıyasla %50 azaltmayı başardığı ve böylece Roadmap Plus stratejisinde önemli bir dönüm noktasına ulaştığı belirtiliyor. Bu hedefe ulaşmak için şirketin, soğuk şerit haddeleme işlemi sırasında PAH emisyonlarının ortadan kaldırılmasını sağlayan yüksek teknolojili bir çevre kurulumu ve baca gazı temizliğinin optimizasyonu dahil olmak üzere çeşitli girişimlerde bulunduğu ifade ediliyor. Bir yıl önce Tata Steel Europe’un, IJmuiden tesisinde toz, koku, gürültü, NOx, kurşun, ağır metaller ve PAH emisyonlarını azaltmayı hedefleyen 300 milyon €'luk yeni bir çevre stratejisi olan Roadmap Plus'ı başlattığı kaydediliyor. Yol haritasındaki sonraki adımlar, 2023 yılına kadar koku ypğunluğunun %85, toz birikiminin %65, kurşun emisyonlarının %70, ağır metal emisyonlarının %55 ve ince tozların %35 oranında azaltılmasını içeriyor. ( Metal Expert, 17 Haziran 2022 )

Thyssenkrupp, 2045'te Karbon Nötr Hedefine Ulaşmak İstiyor

Almanya’nın önde gelen ağır sanayi kuruluşu Thyssenkrupp’un, geçtiğimiz günlerde 2045 yılına kadar karbon nötrlüğü hedefine ulaşmak istediğini duyurduğu aktarılıyor. Thyssenkrupp’un, 4 yüksek fırınını art arda kapatmayı planladığı, 2025'te Duisburg fabrikasında DRI (doğrudan indirgenmiş demir) modülünü inşa edeceği aynı zamanda ilk yüksek fırının üretimini durduracağı belirtiliyor. Bu gelişmelerden sonra üretimin 1,2 milyon ton olacağının tahmin edildiği kaydediliyor. İkinci yüksek fırının, ikinci DRI modülünün kurulumundan sonra, 2030 yılında, geri kalanın ise 2045'te kapatılacağı bildiriliyor.  "H2 Stahl" projesinin en önemli parçalarından birini oluşturan DRI modüllerinin montajı tamamlandıktan sonra yılda 11 milyon ton çelik sac üretileceğinin tahmin edildiği kaydediliyor. ( Yieh, 17 Haziran 2022 )


( Kaynak: TÇÜD Günlük Bülten )

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ülkemiz Demir Çelik Sektöründe Sonu Hazin Biten Bir Proje - Sivas Demir Çelik ( Sidemir )

ÜÇÜNCÜ BEŞ YILLIK KALKINMA PLANI 1973 - 1977 DEMİR ÇELİK SEKTÖRÜ

DÖRDÜNCÜ BEŞ YILLIK KALKINMA PLANI 1979-1983 DEMİR ÇELİK SANAYİİ