Çelik Sektöründe 2024 - 26. Haftanın Öne Çıkanları

Çelik Sektöründe 2024 - 26. Haftanın Öne Çıkanları 


Acciaierie d’Italia Doğrudan İndirgenmiş Demir Tesisi Kurmak İçin 1,7 Milyar € Kredi Alabilir

İtalya Ticaret Bakanı Adolfo Urso, İtalyan çelik üreticisi Acciaierie d’Italia’nın 2028 yılında karbondan arındırma projesine başlamak amacıyla Taranto’da bulunun tesislerinde yeni bir doğrudan indirgenmiş demir tesisi kurmak üzere İtalya Uyum ve Kalkınma Fonu’ndan 1 milyar € tutarında kredi alacağını bildirdi. Urso, “Ayrıca üretim tesislerini geliştirmek üzere yapılacak ihaleleri kazananlara 700 milyon € verilecek,” diye ekledi. Buna ek olarak bakan, Ukrayna merkezli Metinvest, Hindistan merkezli Vulcan Green Steel (Jindal Group) ve Almanya merkezli Steel Mont’un şirketin tesislerini ziyaret ettiğini ve alımla ilgilendiğini ifade etti. SteelOrbis’in daha önce bildirdiği üzere söz konusu üç şirket Acciaierie d’Italia’nın potansiyel yatırımcıları arasında yer alıyor. ( SteelOrbis, 24 Haziran 2024 )

Essar Group, Suudi Arabistan'daki 4,5 Milyar Dolarlık Düşük Karbonlu Çelik Tesisi İçin Nihai Onay Bekliyor

Hint Essar Group, nihai onay bekleyen Suudi Arabistan'da 4,5 milyar dolarlık düşük karbonlu çelik tesisi kurmanın eşiğinde bulunuyor. Proje, yerel çelik talebini karşılamayı ve gelişen elektrikli araç sektöründen yararlanmayı amaçlıyor. Tamamlanması üç yıl süren tesis, Essar'ın Hindistan dışındaki ilk çelik girişimi olma özelliği taşıyor. Essar Group'un Suudi Arabistan'daki yatırımı, karbondan arındırma ve yeşil mobilite konusundaki kararlılığının altını çiziyor. Proje, Hindistan dışındaki ilk çelik girişimi olmakla birlikte, borçlarının çözülmesi ve Gujarat'taki Hazira tesisinin elden çıkarılmasının ardından yeni bir sayfa anlamına geliyor. ( Devdiscourse, 24 Haziran 2024 )

British Steel, 600 Milyon £'luk Destek Paketi İçin Başvuruda Bulundu

Çinli Jingye Group'a ait bir çelik şirketi olan British Steel’in, 600 milyon £'luk bir devlet destek paketi için başvuruda bulunduğu haber veriliyor. Şirket, daha az kirletici teknolojilere geçmek için gelecekteki hükümetten yardım bekliyor.  Hükümet yetkililerinin, şirketin Scunthorpe ve Teesside'daki çelik fabrikalarında yüksek fırınlardan elektrik ark ocaklarına geçişin maliyetlerini belirleyen planları değerlendirecekleri aktarılıyor. İngiliz çelik sanayiinin, genel seçimlerdeki hükümet değişikliğinden en çok etkilenebilecek endüstrilerinden biri olduğu bildiriliyor. Anketlere göre, bir sonraki Başbakan olma şansı yüksek olan İşçi Partisi lideri Keir Starmer’ın, diğer çevresel harcama planlarına karşı çıkmasına rağmen çelik sanayiini karbondan arındırmak için 3 milyar £ yatırım yapmaya kararlı olduğu ifade ediliyor. Seçimden sonra bakanların British Steel'e verilecek destek konusunda son sözü söyleyecekleri ve şirketin Çinli bir gruba ait olması nedeniyle herhangi bir anlaşmanın incelemeye alınması muhtemel göründüğü aktarılıyor. Yeni hükümetin aynı zamanda Tata Steel UK için önceden kararlaştırılan 500 milyon £ tutarındaki sübvansiyonun uygulanıp uygulanmayacağı konusunda da son sözü söyleyeceği belirtiliyor. Tata Steel, seçimler sırasında Port Talbot tesisinin gelecekteki dönüşümünden endişe duyuyor. Bununla birlikte şirketin, ağır varlıkları kapatmaya ve tesisi yeniden yapılandırmaya devam edeceğini açıkladığı anlaşılıyor. ( GMK Center, 25 Haziran 2024 )

Nucor Kuzey Carolina’da Yeni İnşaat Demiri Tesisi İnşa Edecek

ABD’nin Kuzey Carolina Eyaleti Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, çelik üreticisi Nucor Corporation’ın bağlı kuruluşu Nucor Rebar Fabrication’ın eyalette 20 milyon $ yatırımla yeni inşaat demiri tesisi kuracağı duyuruldu. Nucor Rebar Fabrication, altyapı ve konut projelerine yönelik inşaat demiri üretimi ve dağıtımı gerçekleştiriyor. Söz konusu tesisin Nucor’un Lexington’da inşası devam eden elektrik ark ocaklı inşaat demiri tesisinin yanında kurulacağı ifade edildi. Bununla birlikte bölgedeki büyüme göz önünde bulundurulduğunda, altyapı ve konut dışı inşaat projelerinin ihtiyaçlarını karşılayacak yeni bir tesise ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekildi. SteelOrbis’in daha önceden de bildirdiği üzere Nucor yönetim kurulu, 860 milyon $ yatırımla tamamen geri dönüştürülmüş hurda kullanarak üretim yapacak yıllık 650.000 mt kapasiteli elektrik ark ocaklı inşaat demiri tesisinin inşasına bu yılın Şubat ayında onay vermişti. ( SteelOrbis, 28 Haziran 2024 )


( Kaynak: TÇÜD Günlük Bülten )

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ülkemiz Demir Çelik Sektöründe Sonu Hazin Biten Bir Proje - Sivas Demir Çelik ( Sidemir )

Kremikovtzi Demir ve Çelik Fabrikaları – Bulgaristan Erdemir’in İlk Yurtdışı Şirket Satınalma Girişimi

DÖRDÜNCÜ BEŞ YILLIK KALKINMA PLANI 1979-1983 DEMİR ÇELİK SANAYİİ