Çelik Sektöründe 2018 - 49. Haftanın Öne Çıkanları


Çelik Sektöründe 2018 - 49. Haftanın Öne Çıkanları

Baowu ve Mangang Group Birleşmesinde Bir Adım Daha Atıldı

Çin çelik sanayiinin şirket birleşmeleri alanında aşama kaydettiği belirtiliyor. Her iki tarafın da inkâr etmesine rağmen, çeşitli kaynaklardan alınan bilgilerin, devlet kontrolündeki China Baowu Steel Group’un, Anhui eyaleti kontrolündeki Magang Group’u devralmak için görüşmeler gerçekleştirdiğine işaret ettiği ifade ediliyor. Her iki tesisin birbirlerine coğrafik açıdan da yakın olduğu belirtiliyor. Ürün perspektifinden bakıldığında iki firmanın da birbirine uyumlu olduğu, Baowu yassı mamul üretimine ağırlık verirken, Magang’ın üretiminin yassı ürün ve inşaat alanında kullanılan uzun mamul olarak ikiye ayrıldığı kaydediliyor. Baowu’nun şirket stratejisinin, kapasitesini 2021 yılına kadar mevcut 70 milyon tondan 100 milyon ton seviyesine yükseltmek olduğu kaydediliyor. 2017 yılında Baowu’nun, 65,39 milyon ton çelik ürettiği, Magang’ın ise 19,71 milyon ton üretim gerçekleştirdiği ve iki firmanın 85,1 milyon tonluk toplam üretimin, ArcelorMittal'in geçtiğimiz yılki üretiminden sadece 11,9 milyon ton daha düşük seviyede olduğu ve ABD’nin 81,6 milyon tonluk toplam üretimini geride bıraktığı vurgulanıyor. Söz konusu birleşmenin, ArcelorMittal’e tonaj bakımından muhtemel bir rakip olacağına dikkat çekiliyor. Söz konusu birleşmenin, Pekin yönetiminin,2020 yılına kadar ulusal çelik kapasitesinin % 60’ını çoğu devlete ait olan en büyük on üreticiye ait olması yönündeki stratejik amacı ile uyumlu olduğu aktarılıyor. (SteelGuru, 03 Aralık 2018 )

Kuzey Amerika Çeliğinin Çin Çeliğine Kıyasla Daha Az Sera Gazı Salımına Neden Olduğu Belirtildi

Çelik Piyasası Geliştirme Enstitüsüne (SDMI) bağlı Amerika Demir Çelik Enstitüsünün yayımladığı raporlara göre, Kuzey Amerika’da çelik üretiminin yol açtığı sera gazı salımı, Çin’de yapılan üretimin yarattığı sera gazı salımına kıyasla çok daha düşük seviyede yer alıyor. Raporlarda, Kuzey Amerika menşeli olup otomotiv ve inşaat sektörlerinde kullanılan galvanizli çelik rulo üretimiyle, Çin’de üretilerek bu bölgeye ihraç edilen çelik kıyaslanarak, Çin menşeli çeliğin salım miktarının, diğerine kıyasla %50’ye yakın oranda daha fazla olduğu ortaya çıktı. Çelik Piyasası Geliştirme Enstitüsü Sürdürülebilirlik Başkanvekili Mark Thimons, bina sahipleri ve mimarların bina yapımında Kuzey Amerika menşeli çelik kullanmalarının çevresel etki bakımından oldukça önemli olduğunu belirtti. Amerika Çelik İnşaatı Enstitüsü tarafından daha önce yapılan bir araştırmada da, Çin’de üretilen galvanizli yapısal profilin sera gazı salımının, Kuzey Amerika menşeli olanlara kıyasla üç kat daha fazla olduğu açıklanmıştı. ( SteelOrbis, 03 Aralık 2018 )

Baowu Group Yancheng’de Nitelikli Çelik Tesisi İnşa Etmeyi Planlıyor

Baoshan Iron and Steel Co. (Baosteel) tarafından yapılan açıklamaya göre, Çinli çelik üreticisi Baowu Group 30 Kasım tarihinde Jiangsu eyalet yönetimi ile stratejik bir anlaşma imzaladı. Anlaşma kapsamında, Baosteel’in bağlı kuruluşu Meishan Iron and Steel Co.’nun (Meishan Steel) demir çelik izabe işlemleri 2028 yılının sonuna kadar şehir dışına taşınacak. Bununla birlikte, Baowu Group, Jiagsu eyaletinin Yancheng şehrinde yapılması planlanan yıllık 20 milyon mt kapasiteli bir nitelikli çelik projesi inşa edecek. 50 milyar RMB yatırım değerine sahip projenin ilk aşamasında yapım çalışmalarına 2019 yılında başlanacak ve kapasite 8 ila 10 milyon mt arasında olacak. ( SteelOrbis, 04 Aralık 2018 )

Mechel Beloretsk’teki Tesisinde İthal İkamesi Çelik Halat Üretimi Yapacak

Lider Rus madencilik ve metal şirketlerinden Mechel, Beloretsk Metalurji Tesisinde ithal ikamesi çok demetli çelik halat üretecek yeni tesisin devreye alındığını açıkladı. Beloretsk’teki tesiste ithal ikamesi çelik halat üretimi projesine ilk olarak 2015 yılında başlanırken, proje toplamda 511 milyon rubleye (7,66 milyon $) mal oldu. Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Dmitry Manturov adına bakanlığın Metalürji ve Mineraller Departmanı Direktörü Pavel Servatinsky, tesisin iş gücü verimliliğini ve nitelikli istihdamı artıracağını, aynı zamanda iç pazarda çelik halat arzını çoğaltıp, gelecekte de dış pazarlara açılma imkanı sunabileceğini belirtti. Farklı kalitelerde halat üretimi yapılabilecek tesisin, madencilik ve petrol endüstrisi, köprü inşaatı ve gemi yapımında ithal yerine yerel ürünler kullanma imkânı yaratacağının da altı çizildi. 15.000 mt yıllık üretim kapasitesine sahip tesis, üretime başlamasıyla birlikte 68 yeni iş imkânı yarattı. ( SteelOrbis, 05 Aralık 2018 )

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ülkemiz Demir Çelik Sektöründe Sonu Hazin Biten Bir Proje - Sivas Demir Çelik ( Sidemir )

ÜÇÜNCÜ BEŞ YILLIK KALKINMA PLANI 1973 - 1977 DEMİR ÇELİK SEKTÖRÜ

Kremikovtzi Demir ve Çelik Fabrikaları – Bulgaristan Erdemir’in İlk Yurtdışı Şirket Satınalma Girişimi