Hindistan 2030 Yılına Kadar Çelik Üretimini Üç Kat Artırmayı Planlıyor

 Hindistan 2030 Yılına Kadar Çelik Üretimini Üç Kat Artırmayı Planlıyor

Hindistan Çelik Bakanlığı Hindistan’ın geleceğine yönelik bir stratejik belge yayınladı.

Ulusal Çelik Politikası (NSP) 2017 başlıklı taslak belgeye göre Hindistan’ın 2030-31’de yılda 300 milyon ton çelik üretmesi hedefleniyor. Dünya Çelik Birliği (WSA)’nin resmi kayıtlarına göre Hindistan’ın 2016 yılı ham çelik üretimi bir yıl önceye göre % 7,4 artışla 95,6 milyon ton oldu. 1991 yılında Hindistan’ın kapasitesi 22 milyon ton idi.

Çelik Bakanı Chaudary Birender Singh kişi başı çelik tüketimini mevcuttaki 61 kg’dan 160 kg’a çıkarmayı hedefliyor.

Gelecek yıllarda altyapı ve inşaat sektöründe çeşitli girişimler nedeni ile önemli bir büyüme potansiyeli bulunmaktadır. Uygun fiyatlı konutlaşma, demiryolu ağının genişlemesi, gemi inşa endüstrisinin gelişimi, savunma sektörünün özel sektöre açılması, otomotiv sektöründe beklenen büyüme, bunların hepsinin ülkede önemli çelik talebi yaratması beklenmektedir.

Hindistan’ın çelik üretimindeki rekabetçi avantajı, çelik üretiminin iki kritik girdisi olan yüksek kaliteli demir cevheri ve koklaşmayan kömürün varlığından güç almaktadır. Buna karşın diğer gerekli hammaddelerden yüksek kaliteli manganez cevheri, kromit, koklaşabilir kömür, çelik üretimine uygun kireçtaşı, refrakter hammaddesi ve hurdanın varlığı kısıtlıdır.

Yerli koklaşabilir kömürün hem miktar hem de kalite açısından yetersizliğine bağlı olarak, Hindistan’daki pik demir üreticileri önemli oranda ithalata bağımlıdır. 2030-31 için önemli hedeflerden birisi yerli yıkanmış koklaşabilir kömür miktarını artırarak, koklaşabilir kömür ithalatına bağımlılığı %50 oranına indirmektir.

Aynı tarihe kadar, Hindistan yüksek kaliteli otomotiv çeliği, elektrik çeliği, özel çelikler ve stratejik uygulamalar için oluşan talebi tamamen yerli üretimle karşılamayı hedeflemektedir.

Hindistan halen dünyanın üçüncü büyük çelik üreticisidir ve muhtemelen birkaç yıl içinde ikinci büyük üreticisi olacaktır.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ülkemiz Demir Çelik Sektöründe Sonu Hazin Biten Bir Proje - Sivas Demir Çelik ( Sidemir )

ÜÇÜNCÜ BEŞ YILLIK KALKINMA PLANI 1973 - 1977 DEMİR ÇELİK SEKTÖRÜ

DÖRDÜNCÜ BEŞ YILLIK KALKINMA PLANI 1979-1983 DEMİR ÇELİK SANAYİİ