Çelik Sektöründe 2020 - 11. Haftanın Öne Çıkanları


Çelik Sektöründe 2020 -  11. Haftanın Öne Çıkanları

Posco’nun AHMSA’yı Satın Almak İstediği Belirtildi

El Diario de Coahuila tarafından yayımlanan bir habere göre, Güney Koreli çelik üreticisi Posco’nun Meksikalı entegre çelik üreticisi Altos Hornos de Mexico’yu (AHMSA) satın almak istediği belirtildi. AHMSA, şirketin mali durumunu düzeltecek herhangi bir alım satım ya da ortak girişim işlemi dahil olmak üzere şirket varlıklarının satın alımı ile ilgilenen şirketlerle görüşmelerini sürdürdüğünü doğruladı. Yerel basında yayımlanan haberlere göre, şirketin satın alımı ile ilgilenen diğer şirketler Villacero ve Ternium. La Prensa de Monclova tarafından yayımlanan bir haberde ise, Villacero’nun POSCO ile görüşmeleri ilerlettiği belirtildi. Teklif sahipleri satın alımın bu ay içinde tamamlanmasını bekliyor ancak bahsi geçen şirketlerden hiçbiri AHMSA ile satın alıma ilişkin görüşme yaptığını resmi olarak onaylamıyor. Ternium yakın zamanda yaptığı açıklamada satın alımlar konusunda temkinli davranmaları gerektiğini belirtmişti. Meksika Devlet Başkanı Andres Manual Lopes Obrador Meksika hükümetinin çelik üreticisine mali yardım sağlamayacağını ifade etti. ( SteelOrbis, 06 Mart 2020 )

Nucor-JFE Steel Meksika’daki Tesisinde Galvanizli Sac Üretimine Başladı

Nucor Corporation Meksika’nın merkezinde Silao, Guanajuato’da bulunan Nucor-JFE Steel Mexico’nun otomotiv piyasası için sıcak daldırma galvanizli sac üretecek olan sürekli galvanizleme hattını devreye aldığını açıkladı. Sıcak daldırma galvanizli sac üretim tesisi yıllık 400.000 mt üretim kapasitesine sahip. Tesis, 0,4-2,6 mm kalınlığında ve 800-1.850 mm genişliğinde sac üretebiliyor. Şirket, Nucor-JFE’nin deneme üretimine başladığını, müşteri onayı alındıktan sonra tam kapasite satış ve üretime geçeceğini belirtti. Şirket, Nucor-JFE’nin “Meksika’nın merkezinde tesisler inşa eden çok sayıda otomobil üreticisine hizmet vermek için iyi bir konumda” olduğunu açıkladı. Meksika’daki otomobil üretiminin artmaya devam etmesi bekleniyor. Yeni ABD Meksika-Kanada Anlaşması, ABD tarafından uygulanan vergilerden kaçınmak için otomobil ve kamyonlarda gerekli olan Kuzey Amerika içeriğinin miktarını artırıyor. Bu nedenle Nucor ve JFE’nin yeni tesiste işlenecek eşit miktarda malzeme tedarik edeceği bildiriliyor. ( SteelOrbis, 06 Mart 2020 )

Jingye British Steel’in Devralımını Tamamladı

British Steel, şirketin İngiltere ve Hollanda’daki varlıkları da dahil olmak üzere Çin merkezli Jingye Group tarafından devralınma anlaşmasının tamamlanırken, Scunthorpe, Skinningrove ve Teeside’daki 3.200 istihdamın korunduğunu açıkladı. Anlaşmanın bir parçası olarak Jingye Group, faaliyetleri daha rekabetçi ve sürdürülebilir bir temele oturtmak için 1,2 milyar £ yatırım yapma teminatı verdi. Jingye, şirketi beş yıl içinde sektördeki seviyelere yakın marjlara geri döndürmeyi planlıyor. Teesside’daki elektrik ark ocağının geliştirilmesi, Scunthorpe tesisine hizmet vermek için yeni bir 250 MW’lık elektrik santralinin inşa edilmesi, ürün portföyünü optimize etmek amacıyla yüksek kaliteli çelik ürünler üretmek için haddehanelere yapılacak yatırımlar, yeni bir inşaat demiri hattının inşa edilmesi ve mevcut demir yolu tesisini geliştirmek de yatırım planları arasında yer alıyor. Devralma, British Steel’in alımı hala Fransa’daki ilgili makamlarla müzakereye tabi olan ve ayrı olarak sonuçlandırılması beklenen Hayange tesisini içermiyor. ( SteelOrbis, 11 Mart 2020 )

Voestalpine Böhler Welding İtalya Merkezli Stelco’nun Büyük Hissesini Aldı

Düsseldorf merkezli Voestalpine’nin kaynaklamada kullanılan sarf malzemesi üreten bağlı kuruluşu Voestalpine Böhler Welding Group, İtalya merkezli kaynak makinası üreticisi Selco S.r.l.’nin %90 hissesini aldı. İtalyan şirketin şu anki sahibi olan Frasson ailesi, kalan %10’u elinde tutacak. Şirketin adı Voestalpine Böhler Welding Selco olarak değiştirilecek. Voestalpine Böhler, portföyüne kaynak makinalarını da ekleyerek kapsamlı kaynak çözümleri sunuyor. Voestalpine Böhler Welding’in CEO’su Stefan Glanz, “Selco s.r.l.’nin de katılımıyla, sadece kaynak sektöründe tam bir kaynak çözümü tedarikçisi olarak konumumuzu güçlendirmekle kalmıyoruz, aynı zamanda kaynak sarf malzemeleri ve kaynak makinalarının mükemmel bir şekilde koordine edilmiş birleşimini sunuyoruz,” dedi. Selco’nun kurucusu Lino Frasson, “Bizim gibi kalite ve yeniliğe dayanan bir ortak bulmuş olmaktan ve Voestalpine Böhler Welding’in 40 yıllık tarihimize yeni bir çağda eşlik etmesinden memnunum,” diye belirtti. ( SteelOrbis, 11 Mart 2020 )

Cliffs-AK Steel Birleşmesi Hissedarların Onayını Aldı

Kuzey Amerika'nın önde gelen demir cevheri peleti tedarikçisi Cleveland-Cliffs (Cliffs) ve lider yassı çelik üreticisi AK Steel’in, 1,1 milyar dolarlık birleşme anlaşmasını hissedarların onayını açıkladığı ifade ediliyor. Resmi açıklamaya göre, 10 Mart'ta Cliffs'in ve AK Steel’in hissedarlarının, daha önce ilan edilen satın alma işlemini tamamlamak için gerekli tüm teklifleri onaylamak için oylama yaptıkları bildiriliyor. Satın alma işleminin 13 Mart tarihinde gerçekleşmesi bekleniyor. ( Metal Expert, 12 Mart 2020 )

ArcelorMittal, AB’de Karbon Sınır Düzenlemesi İçin Çağrıda Bulundu

ArcelorMittal’in, politika yapıcıları, Avrupa çelik piyasasında adil şartlar oluşturmak için karbon sınır düzenlemesinin (CBA) uygulanmasını desteklemeye çağırdığı bildiriliyor. Dünyanın önde gelen üreticisinin, Avrupa Komisyonu'nun AB 2050 yılına kadar karbon nötr hale getirmeyi amaçlayan 1 trilyon avroluk Yeşil Anlaşma'nın bir parçası olarak karbon sınır düzenlemesini sunma teklifini memnuniyetle karşıladığı ve şimdi üye devletleri ve Avrupa Parlamento üyelerini söz konusu girişimi desteklemeye çağırdığı ifade ediliyor. Karbon sınır düzenlemesi ile Avrupalı üreticilerin Emisyon Ticareti Programı kapsamında ödemesi gereken karbon maliyetlerinin, adil bir pazar oluşturmak için her üreticinin karbon maliyetini eşitlemek ve en önemlisi daha düşük emisyonlu çelik üretim yatırımları teşvik etmek amacıyla ithal çeliğe ekleneceği vurgulanıyor. Çelik üretiminin emisyon kısıtlamalarının daha az katı olduğu diğer ülkelere taşınmasını önlemek için CBA'ya ihtiyaç olduğu, yerli ve ithal ürünler arasındaki karbon maliyetlerindeki farklılıkları etkisiz hale getiren yeni yeşil sınır vergisinin, Avrupalı üreticilerin rekabet gücünü korumaya ve küresel olarak karbondan arındırma faaliyetlerini desteklemeye yardımcı olacağı ifade ediliyor. ArcelorMittal'e göre, düşük karbonlu çelik üretimine geçiş sürecini kolaylaştırmak için AB'ye ihracat yapan üreticilere, Avrupalı üreticilerin ETS kapsamında ödedikleri marjinal karbon emisyonları maliyetinin uygulanması gerektiği kaydediliyor. Üreticinin, CBA'nın başlangıçta ev aletleri gibi alt ürünlere değil birincil çelik ürünlere uygulanması gerektiğine inandığı aktarılıyor. Ayrıca ArcelorMittal’in, Avrupa çeliğinin rekabet gücünü sağlamak için karbon sınır düzenlemesinin ilk aşamasında ücretsiz emisyon ödenekleri tahsis edilmesi gerektiğinde ısrarcı olduğu bildiriliyor. ( Metal Expert/Kallanish, 13 Mart 2020 )

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ülkemiz Demir Çelik Sektöründe Sonu Hazin Biten Bir Proje - Sivas Demir Çelik ( Sidemir )

ÜÇÜNCÜ BEŞ YILLIK KALKINMA PLANI 1973 - 1977 DEMİR ÇELİK SEKTÖRÜ

DÖRDÜNCÜ BEŞ YILLIK KALKINMA PLANI 1979-1983 DEMİR ÇELİK SANAYİİ