Çelik Sektöründe 2016-17. Hafta’nın Öne Çıkanları

Çelik Sektöründe 2016-17. Hafta’nın Öne Çıkanları

Chongqing Steel ve POSCO Ortaklık Kuracak

Chongqing merkezli Çinli çelik üreticisi Chongqing Iron & Steel Co. (Chongqing Steel), Güney Kore merkezli çelik üreticisi Pohang Iron and Steel Co. (POSCO) ile iki yeni ortaklık kurma konusunda anlaşma imzaladığını duyurdu. Anlaşmaya göre iki şirket, Chongqing High-strength Cold Rolled Steel Plate Co., Ltd ve Chongqing POSCO Auto Steel Plate Co., Ltd adında iki ortaklık kuracak. Chongqing Steel’in Chongqing High-strength Cold Rolled Steel Plate şirketinde %90, Chongqing POSCO Auto Steel Plate’de %49 hissesi, POSCO’nun ise ilk şirkette %10, diğerinde ise %51 hissesi olacak. (SteelOrbis, 11 Nisan 2016 )

Voestalpine Çin ve İspanya’daki Varlığını Artırıyor

Avusturyalı çelik üreticisi Voestalpine AG, Çin, Şanghay merkezli vasıflı çelik üreticisi Advanced Tooling Tek (ATT) ve İspanya merkezli vasıflı çelik üreticisi Sermetal Group’u satın aldığını ve bu sayede Çin ve Avrupa’daki varlığını artırdığını duyurdu. Her iki şirketin de otomotiv ve elektronik sektörlerine yönelik vasıflı çelik ürünleri ürettiği bildirildi. Voestalpine tarafından yapılan açıklamaya göre, 100 kişilik istihdamı olan ATT, 2015 yılında 16 milyon € gelir elde etti. Otomotiv sektöründe far gibi plastik kısımların üretilmesi için kullanılan büyük enjeksiyon kalıp makineleri ATT’nin en önemli ürün gruplarının arasında yer alıyor. Diğer yandan, İspanya ve Portekiz’de toplam dört adet satış ve servis tesisi bulunan Sermetal Group ise, otomotiv sektöründe kullanılan plastik kalıp çeliği alanında İber Yarımadası’nda lider olarak biliniyor. 60 kişilik istihdama sahip olan şirket 2015 yılında 27 milyon € gelir kaydetti. ( SteelOrbis, 11 Nisan 2016 )

Çin Çelik ve Kömürde “Alan Onayları”nı Durduruyor

Çin'de, arz fazlası olan sektörlerde yatırım kısıtlamalarının açıklanmasının iki günü sonrasında, kapasite fazlasını azaltmak amacıyla yeni çelik ve kömür projeleri için kullanılacak alan onayları durdurulacak. İlgili bakanlığın perşembe günü yaptığı açıklamaya göre Çin'de kömür madenciliği başvuruları önümüzdeki üç yıl boyunca onaylanmayacak. Söz konusu açıklamada, yasal yaptırımların ölçeğinin genişletileceği ve kanunlara karşı gelenlerin cezalandırılacağı belirtildi. Alınan son önlem, ekonominin karşı karşıya olduğu yapısal sorunları çözmek adına Çin'in ağır sanayide arz fazlasını hedefleyerek attığı adımlara bir yenisini eklemiş oldu. Ocak ayında, hükümet çelik kapasitesini beş yıl içerisinde 150 milyon ton azaltacağını açıklamıştı. Çin Demir ve Çelik Birliği'ne göre Çin'e ham çelik üretim kapasitesi, 2013 öncesinde planlanan yeni faaliyetlerin başlamasıyla, geçtiğimiz yılın sonunda 1,2 milyar tonla rekor düzeye ulaşmıştı. Çin Metalurji Sektörü Planlama ve Araştırma Enstitüsü'nün tahminine göre üretim bu yıl 781 milyon tona düşecek. Mysteel Research ise çelik tüketiminin 770 milyon ton olacağını öngörüyor. ( Bloomberght, 14 Nisan 2016 )

ArcelorMittal ve Voestalpine Otomotiv Sektörüne Yönelik Yeni Bir Ürün İçin Anlaşma İmzaladı

Küresel çelik devi ArcelorMittal, Avustralyalı çelik üreticisi Voestalpine AG’nin sıcak preslenmiş otomotiv parçaları için geliştirdiği yeni bir tür galvanizli, basınçla sertleştirilmiş çelik ürünü olan ‘phs-directform’u küresel çapta pazarlamak ve bu konuda uzmanlıklarını birleştirmek için Voestalpine ile anlaşma imzaladığını duyurdu. ArcelorMittal, söz konusu ürünün yüksek mukavemetli ve hafif olduğunu ve aynı zamanda üretim maliyetinin de az olduğunu belirtti. Ürün günümüzdeki otomotiv sektörünün gereklilikleri doğrultusunda oldukça sağlam, yüksek biçimlendirme özelliğine sahip, korozyona dayanıklı ve hafif olacak şekilde tasarlandı. ( SteelOrbis, 15 Nisan 2016 )

( Bir önceki haftanın gelişmelerinden derlenmektedir. )

www.muctebabekcan.com


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ülkemiz Demir Çelik Sektöründe Sonu Hazin Biten Bir Proje - Sivas Demir Çelik ( Sidemir )

ÜÇÜNCÜ BEŞ YILLIK KALKINMA PLANI 1973 - 1977 DEMİR ÇELİK SEKTÖRÜ

Kremikovtzi Demir ve Çelik Fabrikaları – Bulgaristan Erdemir’in İlk Yurtdışı Şirket Satınalma Girişimi